FAQ Ansökan om boende

I ansökningstider trillar det in många frågor till oss ediler på mejlen. Kolla därför i första hand om du hittar svar på din fråga här! Vi fyller på denna lista allteftersom.

– Kan jag ansöka även om jag inte är antagen till LU ännu? Ja. För att bli sedan bli tilldelad ett rum måste du dock kunna visa att du är heltidsstuderande vid LU. Om du blir erbjuden ett rum måste du därför komplettera med antagningsbesked då.

– Kan jag ansöka fastän jag inte har tagit några poäng vid universitet ännu? Ja det kan du. Antal högskolepoäng du har tagit påverkar dock vilken kvotgrupp du hamnar i.

– Ska jag bifoga resultatintyg eller registreringsintyg? Resultatintyg. Eftersom du med intyget vill styrka hur många högskolepoäng du har avklarat (det är detta som påverkar vilken kvotgrupp du hamnar i) är det resultatintyg som avses.

– Vilken plats får jag i turordningslistan för tilldelning av rum? Efter det att turordningen är fastslagen så finns listan uppsatt i entrén på LSG. Turordingen fastslås på styrelsemötet den 25 maj. Om du inte har möjlighet att komma förbi LSG så kan du mejla oss och fråga om din plats.

…. to be continued // Edilerna 🙂